Вибори

КС протягом листопада може розглянути звернення про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення - Мушак

Конституційний Суд України (КС) в листопаді 2018 року може розглянути звернення про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення, повідомив народний депутат Олексій Мушак (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Палата з трьох суддів очікувано відмовилася відкривати конституційне провадження щодо земельного мораторію та переклала відповідальність на Велику палату, до якої входять усі 18 суддів КС. Розгляд, скоріше за все, буде протягом листопада", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня 2017 року ухвалила в цілому законопроект №7350, який продовжує мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2019 року. Президент України підписав його 30 грудня 2017 року.

Група з 55 народних депутатів, ініціатором якої став народний депутат О.Мушак, у лютому 2017 року звернулася до Конституційного Суду з питання скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

КС у середині лютого 2018 року прийняв рішення про відмову у відкритті конституційного провадження у справі про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Європейський суд з прав людини наприкінці травня 2018 року ухвалив рішення про те, що постійне продовження в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення порушує права людини. ЄСПЛ закликав Україну якнайшвидше законодавчо врегулювати ринок сільгоспземель, оскільки саме для такого законодавчого врегулювання і вводився мораторій.

У вересні 2018 року група з 69 депутатів повторно подала звернення до КС про скасування зазначеного мораторію. У документі 21 додаток і понад 400 сторінок тексту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ