Вибори

ЦВК має невідкладно призначити вибори в 128 ОТГ - "Наш край"

Оновлений склад Центральної виборчої комісії має невідкладно призначити вибори до 128 новостворених об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) і надати план виборів у нових громадах на наступні роки, заявив народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

"Ми закликаємо ЦВК невідкладно призначити довгоочікувані вибори в 128 уже створених ОТГ. Адже попередній склад комісії заблокував цей процес. Понад мільйон громадян у нових громадах тривалий час очікують, коли з Києва їм дозволять "місцеву владу". Це компрометує реформу децентралізації", - наводить прес-служба партії слова С.Шахова.

На його думку, наступним кроком ЦВК має стати підготовка виборів у ОТГ на наступні роки. "Таким чином влада дасть сигнал місцевим громадам, що децентралізація є незворотною, а людей не кинуть напризволяще. Це дасть надію на позитивні зміни, особливо на місцях", - сказав депутат.

Водночас депутат вказав на помилку під час формування Центрвиборчкому. "Ми неодноразово попереджали, що не допускати опозицію до ЦВК - хибний шлях. Місцеві вибори, зокрема у новостворених громадах, показали, що люди хочуть бачити своїми представниками у владі нові політичні сили. "Наш край" входить до п'ятірки переможців на місцевих виборах і заслужено претендує на місце у Центрвиборчкомі", - зазначив С.Шахов.

У партії нагадали, що Верховна Рада оновила склад ЦВК 20 вересня цього року і збільшила кількість її членів до 17 осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ