Вибори

Регламентний комітет відкрив шлях для голосування в Раді питання позбавлення недоторканності нардепа з "Опоблоку" Колеснікова

Регламентний комітет Верховної Ради затвердив висновки щодо подання генерального прокурора України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колеснікова.

Відповідне рішення комітет затвердив на своєму засіданні в понеділок удень.

Таким чином, тепер подання про позбавлення недоторканності Д.Колеснікова народні депутати можуть розглянути в сесійній залі.

Згідно з інформацією, озвученою на засіданні комітету генпрокурором Юрієм Луценком, Дмитро Колєсніков зловжив службовим становищем, коли був головою Агентства держмайна України. Тоді було змінено цільове призначення двох корпусів держпідприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м. Ці корпуси були виведені з цілісного майнового комплексу і, за словами Ю.Луценка, в наслідку стала можлива приватизація цих об'єктів.

"Питання фактичного знищення оборонного підприємства, яке мало б забезпечувати нашу армію ракетами (до РСЗВ - ІФ) "Смерч", "Ураган". Але не може цього робити через безвідповідальні дії керівництва управляючого Агентства, що призвело до часткової приватизації промислового комплексу, знищення промислового потенціалу", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів України від 2004 року, це підприємство має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, тому воно не могло бути відчужене.

"Навіть маленька "зрада", спочатку акуратно обкладена паперами, рано чи пізно в критичні моменти проявляється. І сьогоднішній розгляд про це - про зраду своєї країни", - додав Ю.Луценко.

За інформацією генпрокурора, на сьогодні корпуси підприємства повернули у в держвласність, там тривають роботи із відновлення виробництва.

Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Д.Колеснікова генпрокурор вніс до парламенту удруге 18 вересня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ