Вибори

Миротворці не прийдуть на Донбас, доки буде відкритий кордон з РФ - Гриценко

Щоб на Донбас зайшов миротворчий контингент ООН, потрібно спочатку перекрити кордон із Росією, заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Туди не повинна входити нова техніка, зброя та паливо. Якщо кордон не буде перекрито, миротворці туди не підуть", - наголосив А.Гриценко в ефірі "4 каналу", повідомляє прес-служба політика в четвер.

Він наголосив, що є країни, які можуть піти в складі миротворчої місії на Донбас, але саме питання кордону стоятиме на першому місці, адже кожна країна визначатиметься, наскільки безпечно направляти своїх солдатів.

А.Гриценко звернув увагу, що наразі Росія не погоджується на цю головну вимогу, тому питання введення миротворців на Донбас зависло в часі.

"На це Росія не погоджується. Але це не просто наша вимога - це буде вимога будь-якої країни, яка прийде туди у складі місії ООН", - запевнив лідер "Громадянської позиції".

У прес-службі партії "Громадянська позиція" стверджують, що А.Гриценко брав участь у роботі непублічної групи, яка розробила проект мирного плану з урегулювання конфлікту на Донбасі. Цей документ поки що не оприлюднено, проте направлено лідерам України, США, Франції, Німеччини та Росії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ