Вибори

Мінрегіонбуд розраховує на розблокування виборів у ОТГ з огляду на обрання нового складу ЦВК

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розраховує на розблокування проведення виборів у об'єднаних територіальних громадах з огляду на обрання нового складу Центральної виборчої комісії.

"Минулого тижня було сформовано новий склад Виборчої комісії, і ми маємо всі підстави сподіватися, що у нас буде розблоковано вибори у новостворених громадах", - сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода під час п'ятого засідання робочої групи Комітету регіонів ЄС-Україна з питань децентралізації у вівторок у Києві.

За його словами, наразі вже є 130 громад, які очікують рішення ЦВК про вибори.

Крім того, перший заступник міністра наголосив, що Мінрегіонбуд очікує від Верховної Ради ухвалення законопроекту "Про засади адміністративно-територіального устрою", який "відкриє новий етап формування територіальної основи місцевого самоврядування".

За словами В.Негоди, цю законодавчу ініціативу необхідно ухвалити до чергових місцевих виборів.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко сподівається, що рішення щодо виборів у ОТГ новий склад ЦВК ухвалить на одному з перших своїх засідань.

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількісний склад ЦВК із 15 до 17 членів, а 20 вересня призначила 14 її нових членів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ