Вибори

ВР не пізніше жовтня має розпочати розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу - Парубій

Верховна Рада має не пізніше жовтня розпочати розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу.

"Ми входимо у виборчий рік і перед нами завдання - провести реформу виборчого законодавства", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час відкриття 9-ї сесії Верховної Ради 8-го скликання у вівторок.

Він нагадав, що в першому читанні парламент ухвалив проект Виборчого кодексу, який вводить систему виборів із відкритими списками, що дастьзмогу виборцям впливати на партійний список кандидатів у народні депутати.

"Рекордна кількість правок - понад 4 тисячі. Важлива та складна робота комітету. Але я сподіваюся, що найближчими тижнями комітет зможе завершити цю роботу. Я переконаний, що вже в жовтні, не пізніше жовтня, Верховна Рада України має увійти в розгляд Виборчого кодексу", - заявив А.Парубій.

Спікер також наголосив на необхідності оновити склад Центральної виборчої комісії, а також розглянути низку євроінтеграційних законопроектів.

А.Парубій зазначив, що ключовим питанням поточної сесії буде ухвалення державного бюджету на 2019 рік, і висловив сподівання, що документ буде затверджено в передбачені законодавством терміни.

За його словами, невирішеним залишається питання реформи парламенту. Спікер зазначив, що Верховна Рада має розглянути низку законопроектів у цій сфері, зокрема щодо принципу розподілу комітетів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ