Вибори

Українських виборців підкуповували сумами від 50 до 500 грн - генпрокурор

Органи прокуратури відкрили дев’ять кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства під час парламентських виборів в Україні, п’ять із них уже перебувають у суді, повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"На сьогодні органи прокуратури порушили дев’ять кримінальних справ за тими зверненнями, які надійшли щодо порушень під час виборчого процесу", - сказав він на брифінгу в понеділок.

Він поінформував, що є п’ять кримінальних справ стосовно підкупу виборців, чотири з яких уже направлено до судів.

Говорячи про суми, якими підкуповували виборців, генпрокурор повідомив: "Суми були від 50 грн - мінімум до 500 - максимально".

Решта справ, за словами генпрокурора, ще розслідуються. В.Пшонка додав, що за п’ятьма кримінальними справами, які розглядаються в судах, висунуто обвинувачення шести особам.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, органи прокуратури не мають права втручатись у виборчий процес, проте реагують на відповідні звернення про порушення. "За цей час органи прокуратури розглянули 1 тис. 346 звернень", - зазначив В.Пшонка, додавши, що 80% із них було перенаправлено уповноваженим органам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ