Вибори

Зіпсована документація потребує виключно проведення перевиборів у проблемних округах, вважають у "Свободі"

Голова київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявляє, що проведення перевиборів у тих округах, де фактично знищено виборчу документацію, є єдиним виходом із ситуації, що склалася зі встановленням результатів парламентських виборів.

"Наразі зіпсовано виборчу документацію. Зіпсовано бюлетені. Є протоколи, які зафіксували перемогу Юрія Левченка (кандидат у депутати від партії "Свобода" в мажоритарному окрузі Києва №223 - ІФ), але зіпсовано бюлетені. Нині фактично перевибори стають певним виходом із цієї ситуації", - сказав А.Іллєнко під час круглого столу, відповідаючи на запитання, чи стане можливим проведення перевиборів у проблемних округах, про що заявила Центральна виборча комісія.

Водночас А.Іллєнко наголосив, що за ситуації, коли в деяких округах знищено правову базу, знищено бюлетені, треба розуміти, що перевибори мають сенс лише тоді, коли буде інший склад комісії.

"Із тим самим складом окружної виборчої комісії, де кум Віктора Пилипишина (кандидат-самовисуванець в окрузі №223, конкурент кандидата Ю.Левченка - ІФ) і десять або дванадцять людей із комісії безпосередньо пов'язані з Пилипишиним... якщо знову рахуватимуть ці люди, то питання в тому, як вони рахуватимуть", - додав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ