Вибори
19:14 09.11.2012

"УДАР" направив до Генпрокуратури 54 звернення за фактами порушення виборчого законодавства

2 хв читати

Партія "УДАР" подала 54 звернення до Генеральної прокуратури України про факти порушення виборчого законодавства та продовжує збирати відповідну інформацію, йдеться в заяві партії.

В усіх зверненнях до Генпрокуратури йдеться про факти спотворення результатів виборів шляхом фальсифікації виборчої документації.

Зокрема, як зазначають в "УДАРі", "активно застосовувалась технологія, коли окружна виборча комісія з будь-яких формальних або надуманих причин не приймала протоколів дільничних виборчих комісій та повертала їх на уточнення. Після цього уточненні протоколи ДВК складалися з порушенням закону, а саме – змінювалися результати голосування за різних суб’єктів виборчого процесу. І це при тому, що за результатами уточнення протоколу може бути виправлено лише технічні помилки, що не вливають на результати голосування", - йдеться в заяві партії.

У заяві партії "УДАР" також ідеться про поширені випадки внесення до протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування недостовірних даних, які не відповідають та суперечать відомостям протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців.

"Так, порівнявши відомості з протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, отриманих від членів комісій, та протоколів відповідних ОВК про встановлення підсумків голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, а також відомості, зазначені на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії, було виявлено масові невідповідності даних по всій Україні", - зазначають у партії.

Також багато звернень до прокуратури стосуються протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців, які підписані головами, заступниками голів, секретарями та іншими членами ДВК, а також засвідчені печатками цих виборчих комісій, але при цьому примірники таких протоколів повністю або частково не заповнені.

"Таким чином, є всі підстави вважати, що такі екземпляри протоколів були підписані членами ДВК та засвідчені печатками комісій ще до їх заповнення, а можливо, і до остаточного підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях, а значить - могли використовуватися для фальсифікації результатів виборів", – вважають у партії.

Партія "УДАР" вимагає від Генеральної прокуратури перевірити наведені факти та вжити заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до фальсифікацій та спотворення волевиявлення громадян.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА