Вибори
10:53 05.11.2012

В "УДАРі" хочуть "нові" парламентські вибори на пропорційній основі

2 хв читати
В "УДАРі" хочуть "нові" парламентські вибори на пропорційній основі

Партія "УДАР" просить Центральну виборчу комісію не оголошувати результатів виборів, а Верховну Раду - ухвалити новий закон, за яким провести нові парламентські вибори.

"УДАР" звертається до ЦВК, щоб та не оголошувала результатів виборів, які на сьогодні спотворені й не відображають справжнього волевиявлення громадян. А Верховна Рада, яка ще не припинила своїх повноважень, повинна скасувати ганебний закон про вибори, який і створив поле для того беззаконня, яке сьогодні відбувається, і завів країну в глухий кут політичної кризи", - йдеться в заяві "УДАРу", розміщеній на сайті партії.

"Парламент має ухвалити новий закон про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, за яким і повинні відбутися нові вибори до ВР", - переконані в політичній силі.

Крім того, "УДАР" вимагає від Генеральної прокуратури дати правову оцінку діям членів виборчих комісій, суддів і всіх, хто був причетний до ухвалення "незаконних рішень під час виборчого процесу".

"Усі вони повинні відповісти за свої дії", - наголошують у партії.

У заяві "УДАР" звертається до міжнародних інституцій та урядів демократичних країн із закликом не визнавати парламентські вибори в Україні демократичними й вільними та застосувати персональні санкції до осіб, винних у викривленні волевиявлення громадян – "від президента Януковича до посадових осіб виборчих комісій, суддів і всіх причетних до незаконних дій під час виборів".

"Україна в результаті дій влади під час виборчої кампанії та встановлення результатів волевиявлення опинилася в глибокій політичній кризі. І сьогодні відповідальність за цинічне беззаконня і нехтування вибором громадян несе персонально президент Янукович - як гарант Конституції", - йдеться в заяві політичної сили.

Водночас "УДАР" закликає Всеукраїнські об'єднання "Батьківщина" та "Свобода" і "демократичних мажоритарних кандидатів" виробити спільну позицію для вирішення політичної кризи й узгодження плану дій.

Крім того, у своїй заяві партія закликала всіх громадян приєднатися до акції опозиційних сил і прийти в понеділок, 5 листопада, до ЦВК, "щоб висловити свою позицію щодо нечесних виборів".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА