Выборы
13:04 08.07.2019

Смешко: Посмотрите наше телевидение. Где позтивная инфоррмация об Украине?

3 мин читать
Смешко: Посмотрите наше телевидение. Где позтивная инфоррмация об Украине?

Подается на языке оригинала

В Україні до сьогодні немає означеної структури зовнішньої та внутрішньої інформаційної політики. Це не означає, що потрібно цензурувати інформацію, але означає, що держава повинна "регулювати температуру". Про це заявив лідер партії "Сила і Честь" Ігор Смешко під час прес-конференції в Одесі.

"Всі країни світу розуміють: повинна бути державна інформаційна політика як зовнішня, так і внутрішня. Подивіться наше телебачення, з ранку до вечора: того вбили, той випав з вікна, цього зарізав, там обікрали … А де позитивна інформація про Україну? Інформаційна політика в усіх країнах світу дозується, адже словом можна і вбити, і воскресити", — зазначив Ігор Смешко.

Політик навів у приклад Росію та іспанську провінцію Каталонію, де транслюються російські канали. "Приклад внутрішньої інформаційної пропаганди — Росія, де поки телевізор перемагає холодильник. Коли буде навпаки — почнуться проблеми в російського уряду. Приклад зовнішньої інформаційної політики. Коли я був в Барселоні, звернули увагу: в готелі не транслюється CNN, зате Russia Today і ще п’ять російських каналів. І це теж впливає на внутрішню ситуацію в Каталонії", — наголосив лідер партії "Сила і Честь".

"Коли говорять, що в Україні гібридна війна … Всі війни в світі були гібрідними. У будь-якої держави є чотири складові сили — економіка, армія, дипломатія і інформація. З давніх часів було відомо: якщо розумієш ментальність народу, який хочеш завоювати, якщо зумієш їм вселити, що їх влада неспроможна і захищатися не має сенсу, — навіть меча діставати не треба, зайдеш і окупуєш", — зазначив Ігор Смешко.

Як приклад протидії інформаційним загрозам політик навів кіберкомандування Міноборони США. "У Пентагоні кіберкомандування — теж елемент інформаційної політики США, воно зараз безпосередньо підпорядкований міністру оборони. До речі, росіяни в західній Україні зробили кібератаку на наші електромережі і практично на три дня її паралізували. Американці перелякалися і Трамп (незважаючи на те, що хоче дружити з Росією) підписав закриту директиву, згідно з якою кіберкомандуванню Міноборони США передав повноваження проводити операції (як розвідувальні, так і наступальні) без додаткового схвалення з боку президента США. Кілька днів тому The New York Times повідомив, що США вперше імплементували в РФ програму, яка дозволяє не тільки вести розвідку, але може блокувати їх енергетичні мережі", — заявив лідер партії "Сила і Честь".

"А що в Україні? Ми ж мовчимо, ніби на Місяці живемо, і не розумію, що знаходимося в епіцентрі цих подій. У нас до сьогодні немає означеної структури зовнішньої та внутрішньої інформаційної політики. Це не означає, що потрібно цензурувати інформацію, це означає, що держава повинна "регулювати температуру". Зрозумійте: інформація — це важливий елемент сили країни, а в ХХI столітті ще й сильна зброя", — підсумував Ігор Смешко.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

Будущее Европы напрямую зависит от будущего Украины – Смешко

Смешко будет баллотироваться на пост мэра Киева

Смешко будет баллотироваться на должность мэра Киева

Лидер партии "Сила и Честь" Смешко возглавит партийный список в Киевсовет

Вооруженные Силы Украины придется привлечь к борьбе с распространением коронавируса в ближайшие недели, полагает Смешко

Смешко убежден, что его партия пройдет в Раду по результатам официального подсчета голосов

Смешко видит Украину через 5 лет одной из сильнейших стран в Европе

Смешко о заявлении Гриценко "обломать ему рога": Полковник, прекратите истерику

Смешко о заявлении Гриценко обломать ему рога: Полковник, прекратите истерику

Гриценко пообещал "обломать рога" Смешко, если со стороны последнего повторится попытка силой надавить на представителей команды "Гражданской позиции"

ПОСЛЕДНЕЕ

"Слуга народа" выдвинула мэра Золотоноши Войцеховского кандидатом на довыборы в Раду в Черкасской области

Суд отменил постановление ОИК №87 о признании выборов недействительными еще на одном участке – "Опора"

На округе №87 в Ивано-Франковской области на довыборах в парламент победил Вирастюк

Комиссия на округе №87 возобновила работу, продолжается подсчет голосов - Вирастюк

Явка на довыборах в Донецкой и Ивано-Франковской областях к 20:00 составила 20,99% и 35,05% соответственно

На довыборах в Ивано-Франковской области Шевченко незначительно опережает Кошулинского и Вирастюка

На выборах в Кривом Роге на 12.00 зафиксировано 60 нарушений – "ОПОРА"

Все избирательные участки в Кривом Роге открылись вовремя, нарушений в "день тишины" не было

В Кривом Роге 6 декабря состоится второй тур выборов мэра

Бывший политзаключенный Кремля Сущенко избран первым зампредседателя Черкасского облсовета

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА