14:52 01.06.2022

У резолюції ЄНП враховано пропозиції щодо "списку Бучі" та ембарго на російську нафту, газ і ядерне паливо до припинення агресії проти України – Порошенко

1 хв читати
У резолюції ЄНП враховано пропозиції щодо "списку Бучі" та ембарго на російську нафту, газ і ядерне паливо до припинення агресії проти України – Порошенко

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко, який перебуває в Роттердамі на конгресі Європейської народної партії (ЄНП), повідомив, що у підсумковій резолюції ЄНП враховано надзвичайно важливі для України позиції.

"Чудові новини з Роттердама, де зараз проводжу активну дипломатичну роботу з європейськими партнерами! Щойно Конгрес EPP – European People's Party одноголосно схвалив потужну резолюцію на підтримку і солідарність з Україною, яка фіксує надзвичайно амбітну та прогресивну позицію ЄНП як найвпливовішої європейської політичної родини",– наводить слова Порошенка пресслужба "Євросолідарності".

Зазначено, що в резолюції політсили, зокрема, йдеться про підтримку ЄНП якнайшвидшого надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС уже на червневому засіданні Європейської ради та початку передвступних переговорів.

Крім того, за словами Порошенка, "народники" мають намір докласти всіх зусиль для забезпечення поразки РФ та примушення її закінчити війну проти України і відновити територіальну цілісність Української держави шляхом надання необхідної політичної, військової, економічної, фінансової та гуманітарної допомоги.

Також ЄНП виступає за розроблення Плану Маршала 2.0 для післявоєнної відбудови України, запровадження ембарго на імпорт нафти, газу та ядерного палива з Росії до припинення агресії проти України та дала згоду на формування так званого списку Бучі, який має включити всіх відповідальних росіян за воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА