Вибори
10:06 17.10.2020

Порошенко: Проведення у день голосування "опитування" - це плюндрування Конституції України

3 хв читати
Порошенко: Проведення у день голосування "опитування" - це плюндрування Конституції України

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що ініційоване чинним президентом країни Володимиром Зеленським на 25 жовтня, у день голосування на місцевих виборах, всеукраїнське опитування є порушенням Конституції України та шахрайством.

"Проведення у день голосування "опитування" - це плюндрування Конституції України, європейських і міжнародних виборчих стандартів. Це шулерство", - сказав Порошенко у п'ятницю в Рівному, повідомила прес-служба "Євросолідарності".

Він зазначив, що політичні сили, які підривають у парламенті європейське майбутнє України - "це партія Зеленського, проросійська п'ята колона "ОПЗЖ" і політичний проект "За майбутнє", створений в інтересах олігарха Коломойського".

"Серед тих політичних сил, які своїм голосуванням шкодили безвізу та підривали європейський курс України, була партія з такою гарною назвою "За майбутнє". Вона не шкодує грошей на рекламу. За чиє майбутнє вона бореться? За майбутнє Коломойського. На чиїх телеканалах? На каналах Коломойського. За чиї гроші вони наразі заклеїли всю країну? Ні, не за гроші Коломойського - за гроші вкладників ПриватБанку, за гроші з "Укрнафти". За ті понад п’ять мільярдів доларів, які він вивів із банку, а держава мусила компенсувати людям за рахунок коштів платників податків. Ми поставили край цьому насосу, який викачував із України гроші. І наразі у всьому світі порушені кримінальні справи, і суди. Його розшукують за шахрайство та відмивання грошей. І лише в Україні йому вибачили все. Лише в Україні він порушив справу у суді із повернення йому ПриватБанку. Це робиться під захистом і прикриттям Зеленського", - зазначає Порошенко.

Він також зазначив, що "ініціатива" Зеленського щодо довічного ув'язнення корупціонерам насамперед має стосуватися "його партнера-олігарха".

"Нас дуже турбує антизахідна та антиєвропейська риторика "За майбутнє". Уявіть, що вчора формальний лідер цієї "майбутності" Палиця, молодший партнер Коломойського, договорився до того, що мовляв і безвіз Україні не потрібен. І Захід, мовляв, висмоктує Україну. Така риторика запозичена в російській пропаганді проти України. Нас хочуть позбавити західної підтримки", - застерігає лідер "Європейської солідарності".

Він також нагадав про скандальне інтерв'ю Коломойського газеті "Нью-Йорк таймс", у якому олігарх заявив, що Україна має відмовитися від співпраці з МВФ та ЄС і взяти гроші у президента РФ Володимира Путіна, а пролита на війні кров, на його думку, "забудеться".

"Ми маємо все зробити для того, щоб не дати їм це забути, для чого шість років Україна проливала кров. Ви хочете довірити своє майбутнє і майбутнє ваших дітей тим політикам, які душу й тіло поклали в кишеню Коломойського?" - зазначає Порошенко.

Він також зазначив, що Зеленському не допоможуть сумнівні маніпулятивні опитування, які суперечать законодавству.

"В Офісі президента хтось сказав, що це опитування ніби і є демократія. Це - неправда і маніпуляція. Подібно тому, як шапіто з артистами-недоучками - не є високим мистецтвом, опитування від Зеленського не є демократія. Це - пропозиція "95 кварталу" довірливим виборцям ще раз зіграти в наперстки. Слідкуйте за руками!" - застерігає політик.

"Прийшов час, коли влада має не ставити запитання, а нести відповідальність. Чи не запитувати, а відповідати - і про витрати з короновірусного фонду, і про інше зроблене за півтора роки. І за незроблене - так само", - наголосив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Зеленський ознайомився з будівництвом фортифікацій у Сумській області

Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову зросла до 19, людям надають допомогу - Зеленський

Зеленський відвідав розташування 117 окремої бригади ТРО на Сумщині

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

Зеленський: Якщо Путіна не стане, запит на насильство і терор зникне разом із ним - бо це його запит

Зеленський провів нараду з керівництвом силових відомств із питань зниження рівня загроз із боку РФ

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Зеленський на тлі російської балістичної атаки на Київ закликав партнерів посилити українську ППО

Уночі ворог вдарив по Україні понад 60 "шахедами" та майже 90 ракетами - Зеленський

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА