Вибори
16:16 22.08.2018

РФ намагається вплинути на вибори в Україні через людей і організації, що працюють на благо інтересів Росії, - Грицак

2 хв читати

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що Росія намагається вплинути на парламентські та президентські вибори в Україні не тільки через кіберпростір, а й за допомогою людей і організацій, які працюють на території України, дбаючи про російські інтереси.

"Я навіть не сумніваюся ні на йоту, що Росія робитиме все можливе, щоб вплинути на процес волевиявлення українських громадян під час президентських виборів і виборів до Верховної Ради. Росія та її політичне керівництво робитимуть усе можливе, щоб реінкарнувати стару владу (в Україні - ІФ), щоб посилити вплив Росії в Україні, щоб привести до влади прихильників російської влади", - сказав В.Грицак журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про можливі провокації та втручання в президентські й парламентські вибори в Україні з боку РФ.

При цьому він наголосив, що такий вплив може бути використаний можливостями кіберпростору, а також "за допомогою їхніх (РФ - ІФ) вірнопідданих на території України у різних сферах діяльності - від політологів і політтехнологів, членів політизованих структур і, не виключаю, навіть депутатів".

Глава СБУ запевнив, що спецслужба вживатиме всіх заходів для того, щоб мінімізувати цей вплив, а також документуватиме всі факти в цьому контексті.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи має вже СБУ таку інформацію, В.Грицак сказав: "Так, ми маємо таку інформацію, більше того, скажу, що в нас є інформація про зміну Росією тактики від так званих точкових акцій до роботи на тривалий час".

При цьому глава СБУ пояснив, що певні структури, зокрема суспільно-політичного характеру, різні дослідницькі центри просуватимуть певні ідеї, які працюватимуть в інтересах Росії, щоб посилити вплив і привести до влади в Україні лояльних до Росії людей.

Глава спецслужби звернув увагу на те, що СБУ не тільки розробляє механізми запобігання такій діяльності, а і тримає в полі зору цих людей.

"Ми дивимося, як їх фінансують, ми вивчаємо і контролюємо процеси, пов'язані з організацією екстремістських та інших акцій ... Триває активна оперативно-розшукова робота в цьому напрямі", - додав В.Грицак.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА