12:37 11.11.2021

Пенітенціарна служба Грузії поширила відеокадри приїзду Саакашвілі до тюремної лікарні

2 хв читати

Спеціальна пенітенціарна служба Мін'юсту Грузії оприлюднила в четвер відеокадри приїзду колишнього президента Міхеіла Саакашвілі до тюремної лікарні.

На кадрах видно, що Саакашвілі відмовляється вийти з реанімобіля, і його силоміць витягують кілька охоронців. Вони, взявши його за ноги й за руки, несуть від вхідних дверей до ліфта, а потім коридором до палати. Видно також, як Саакашвілі свариться в палаті з двома чоловіками без лікарських халатів і щось скидає зі столу. Саакашвілі вимагає чоловіків вийти з палати й агресивно впритул підходить до одного з них. До палати входять ще кілька охоронців. На цьому відео припиняється.

Міністр юстиції Раті Брегадзе, коментуючи ці кадри на брифінгу в четвер, спростував інформацію адвокатів, що охоронці нібито тягли Саакашвілі 30 метрів до дверей тюремної лікарні.

"Це відверта брехня, адже реанімобіль зупинився біля дверей тюремної лікарні. Ув'язнений Саакашвілі не підкорився вимозі вийти з автомашини й у цей час фізично та словесно образив нашого співробітника", - заявив міністр.

 

Міністр зазначив, що пенітенціарна служба робить усе необхідне для підтримки здоров'я Саакашвілі в стабільному стані. "Якщо Саакашвілі припинить голодовку, його знову повернуть до Руставської в'язниці", - сказав міністр.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили у в'язницю в місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами й адвокатами перевели із в'язниці в місті Руставі до тюремної лікарні в Тбілісі (район Глдані).

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на свою адресу - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА