14:54 22.07.2021

Порошенко передав комплект відеорозвідки бійцям 72-ї бригади ЗСУ

2 хв читати
Порошенко передав комплект відеорозвідки бійцям 72-ї бригади ЗСУ

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, перебуваючи на Донбасі, передав перший комплект оптичної розвідки для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"72-га бригада імені Чорних Запорожців для мене дуже близька. І я пишаюся, що коли ми обирали назву 72-й, я підтримав пропозицію бригади, щоб присвоїти саме це ім’я. З Авдіївкою, з "промкою" історія 72-ї бригади дуже тісно пов’язана", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що "Авдіївка назавжди закарбувалася в серці кожного українця".

"Я пам’ятаю, як в 2016 році приймалося рішення про початок наступу, вибиття російських найманців і можливість отримати контроль над дорогою, над Ясинуватською розвилкою. Я пам’ятаю, яку ціну було заплачено в січні 2017 року. Скільки життів було віддано, щоб зупинити просування російських військ, взяти "промку" під контроль, відкинути ворога. 72-га бригада до цього була безпосереднім чином долучена. Разом з 93-ю, 80-ю, 54-ю, 56-ю, 58-ю. Це – символ слави і символ честі ЗСУ", - наголосив нардеп.

Порошенко уточнив, що за останні два місяці він уже втретє відвідує лінію розмежування на Донбасі.

"До цього дві поїздки були присвячені 10-й ОГШБр, в Торецьку, і в Зайцевому, і в Шумах, і в Нью-Йорку. Ми разом з волонтерами зібрали кошти для встановлення унікальної технології пункту дальнього спостереження. Ставимо це в найбільш небезпечних ділянках фронту", - зазначив п'ятий президент.

Повідомляється, що кошти на першу партію техніки - 560 тис. грн - збирали волонтери, ще половину додав Фонд Порошенка. Вартість повного комплексу відеоспостереження - понад три мільйони гривень. Водночас у 10 ОГШБр він вже працює і рятує життя військових.

"В 10-ці ми завершили формування трьох батальйонних і одного бригадного пункту відеоспостереження. Наступним ми прийняли пропозицію 72-ї бригади. І вирішили, що буде дуже символічно почати саме з Авдіївки, з "промки". Для чого це робиться? В першу чергу для того, щоб зберегти життя наших воїнів. Я особисто мав можливість переконатися в якості роботи цієї системи, коли можна з бліндажу спокійно спостерігати за рухом окупантів і давати відсіч", - заявив нардеп.

Зазначається, що крім комплекту відеорозвідки, команда Порошенка привезла бійцям на передову також стиглі українські абрикоси.

"Три мільйони, одна бригада і збережені життя. Збережений суверенітет, українська земля. Це вартує того. Дуже символічно, що ми це робимо у дні звільнення Авдіївки", - додав Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА