Вибори
10:17 05.11.2012

Миколаївський суд відхилив позов опозиціонера Корнацького про визнання незаконним протоколу Первомайського окружкому

3 хв читати

Миколаївський окружний адміністративний суд на засіданні в неділю відхилив позов кандидата в народні депутати України від об'єднаної опозиції "Батьківщина" за одномандатним округом №132 (центр - Первомайськ Миколаївської області) Аркадія Корнацького до окружної виборчої комісії, в якому той вимагав визнати незаконним підсумковий протокол цієї комісії.

Під час засідання представники позивача - адвокат Дмитро Назарець і довірена особа кандидата Захар Стасів - озвучили подане через канцелярію клопотання про те, щоб Центральна виборча комісія не ухвалювала рішення за підсумковим протоколом окружкому №132 до оголошення рішення суду.

Адвокат А.Корнацького озвучив сумніви в тому, що підсумковий протокол окружкому №132, який у суботу, 3 листопада, доставили до Центрвиборчкому, відповідає дійсності й відображає реальні результати виборів на цьому одномандатному окрузі. Однак суд у задоволенні клопотання представників А.Корнацького відмовив, аргументувавши це тим, що не має права впливати на діяльність ЦВК.

Представники А.Корнацького у своєму позові до окружкому зазначили, що в підсумковому протоколі не зазначено результатів голосування всіх дільничних комісій, тому члени комісії не мали права без цих реквізитів підписувати протокол і везти його до ЦВК. Тому сторона кандидата від опозиції попросила суд визнати дії ОВК №132 неправомірними, скасувати складений нею підсумковий протокол голосування і зобов'язати комісію скласти новий протокол згідно з вимогами закону.

Проте суд відхилив позов, пославшись на те, що дії, про які просить позивач, наразі не перебувають у компетенції суду, й виконати їх може лише Центрвиборчком. Також судді послалися на те, що представники А.Корнацького не мають доказів, що підсумковий протокол з ОВК №132 справді вже надійшов до ЦВК, а якщо надійшов - то поки що неможливо стверджувати, що він недійсний.

Як повідомлялося, за даними ЦВК, яка опрацювала 100% електронних протоколів, в окрузі №132 (центр - Первомайськ) переміг кандидат від опозиції А.Корнацький, який набрав 39,66% голосів. Його конкурент - представник Партії регіонів Віталій Травянко - отримав 34,09%. Однак пізніше ЦВК оприлюднила нові дані, згідно з якими А.Корнацький програв В.Травянку: кількість голосів у представника опозиції залишилася без змін, а в кандидата від Партії регіонів показник зріс до 39,97%.

Адміністративний суд Миколаївської області ухвалив постанову про примусове вилучення протоколів із мокрими печатками з 132-го окружкому.

У суботу окружком №132 провів "неофіційне" засідання у складі шести осіб. При цьому головуючим на засіданні обрали представника партії "Молодь до влади" Анатолія Павлушу.

У неділю Миколаївський окружний адміністративний суд розглянув позов адвокатів А.Корнацького з вимогою визнати протоколи ОВК №132 недійсними. Зазначеним судовим рішенням окружком зобов'язали надати суду письмові заперечення проти позову та належно засвідчену копію протоколу про результати голосування на окрузі №132 з відповідними додатками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Апеляційний суд підтвердив правомірність відкриття процедури банкрутства ТОВ "Якабу Трейд", компанія подасть касацію

Суд скасував арешт 100% СК "Укртауеру", що належить Turkcell

Суд залишив чинним арешт належного Turkcell "Укртауер" і компанії з орбіти "Київстар" - Ukraine Tower Holdings B.V.

Суд знову продовжив арешт Коломойського і зменшив заставу до 1,96 млрд грн

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА