Економіка

"Укрнафта" та "Укргідроенерго" освоять EUR300 млн, які виділяє ЄБРР на підтримку енергетики

ПАТ "Укрнафта" і ПрАТ "Укргідроенерго" заявили, що EUR300 млн, які виділяє Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку енергетичного сектору України, буде спрямовано на реалізацію ними проєктів із відновлення генерувальних потужностей.

Як наголошується в релізі "Укрнафти", компанія за підтримки ЄБРР розпочне будівництво потужностей маневреної генерації е/е, що в середньостроковій перспективі дасть змогу підтримати енергосистему України, яка постраждала від атак російських терористів.

"Ідеться про зведення нової, більш ефективної та екологічної маневреної генерації. Це газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, робота яких, зокрема, дасть змогу зробити внесок у покриття втрачених потужностей", - прокоментував директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

У компанії наголосили, що запуск нових енергетичних напрямків діяльності - це органічний крок компанії з розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продається, як товар, а безпосередньо електроенергія. Такий концепт є частиною ESG-стратегії "Укрнафти", зазначили в компанії.

"Укргідроенерго" у своєму телеграмі в середу пізно ввечері повідомило, що також опинилося серед компаній, яким буде спрямовано кошти від ЄБРР.

"Дуже вдячні Кабінету Міністрів України за важливі кроки у відновленні генерації та ЄБРР за багаторічну співпрацю в питаннях підтримки та розвитку гідроенергетики", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 5 червня, ЄБРР акумулює EUR300 млн на підтримку енергетичного сектору України, про що підписано відповідний меморандум із президентом банку Оділь Рено-Бассо.

За його словами, кошти підуть державним енергетичним компаніям на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ