Економіка

Війною уражено понад 20% природоохоронних територій України - Мінприроди

Унаслідок російської збройної агресії проти України уражено 812 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 0,9 млн га, більш як 20% усіх природоохоронних територій України, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в понеділок.

"Під загрозою знищення опинилися 2,9 мільйона гектарів територій Смарагдової мережі - 160 територій, які є частиною природоохоронної мережі Європи та охороняються в рамках законодавства ЄС і Ради Європи. У зоні ризику перебувають 17 водно-болотних угідь міжнародного значення (під охороною Рамсарської конвенції), які мають статус завдяки їхньому унікальному біорізноманіттю...Практично знищено два водно-болотні угіддя міжнародного значення: "Архіпелаг Великі та Малі Кучугури" і "Заплава Сім Маяків", - ідеться в повідомленні.

За даними відомства, наразі окупованими залишаються 514 об'єктів природно-заповідного фонду площею 0,80 млн га.

"Знищено всю заповідну зону (1588 га), найціннішу степову ділянку Джарилгацького національного природного парку. Пошкоджено місця існування видів флори і фауни, занесених до Червоної книги України, Європейського червоного списку видів тварин і рослин, що перебувають під загрозою зникнення у світовому масштабі. Цей перелік і масштаби втрат можуть зростати, адже на частині територій України досі тривають бойові дії, а решта перебувають під окупацією або очікують на розмінування", - зазначають у Міністерстві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ