11:44 28.04.2022

Пенсію, яку неможливо доставити за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку - Мінсоцполітики

1 хв читати
Пенсію, яку неможливо доставити за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку - Мінсоцполітики

Кабінет Міністрів передбачив, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, та залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де тривають активні бойові дії, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку.

"Пенсію буде зараховано на рахунки після подання "Укрпоштою" за погодженням із військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях", - йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

"Якщо людина не звернулася до Ощадбанку по кошти, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості "Укрпошта" доставить людині за місцем проживання не отриману суму пенсії та пенсію за поточний період", - заявляють у міністерстві.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то після його звернення до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися "Укрпоштою" за новим місцезнаходженням, через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

У відомстві наголошують, що для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється, і їм пенсія зараховується на картки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА