Економіка

США включили в санкційні списки низку компаній групи Сбербанку, зокрема "дочки" в Україні та Казахстані

США включили в санкційні списки низку компаній групи Сбербанку, зокрема дочірні банки в Україні та Казахстані, Сетелем банк, що знаходиться в стадії банкрутства Sberbank Europe AG і платіжний сервіс ЮMoney, випливає з повідомлення OFAC (Office of Foreign Assets Control, підрозділ Мінфіну США, що відповідає за правозастосування у сфері санкцій).

У SDN list (Specially designated nationals list) також включені "Сбербанк страхування", "Сбербанк страхування життя", "Страховий брокер Сбербанку", "Сбербанк лізинг", "Сбербанк факторинг", НВФ Сбербанку, "Сбербанк-АСТ", "Сбербанк капітал ", Sberbank CIB та Stategy Partners.

До американського списку санкцій потрапило і "Об'єднане кредитне бюро", в якому Сбербанку, за останніми розкритими даними, належить 50%.

У SDN list також включена компанія "Цифрові технології" - структура, через яку Сбербанк інвестував до низки IT-компаній.

США в середу ввели щодо Сбербанку блокувальні санкції через військову агресію Росії в Україні. Вони передбачають "заморожування" активів у США, а також заборону американським громадянам проводити будь-які операції з банком. Аналогічні обмеження щодо Сбербанку запровадила Велика Британія.

У лютому 2022 року США запровадили щодо Сбербанку санкції за кореспондентськими та платіжними рахунками (correspondent and payable-through account sanctions).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ