Економіка

Міністр економіки ФРН має намір обговорити з партнерами реакцію на рішення РФ перевести в рублі оплату за газ

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що обговорить із партнерами ситуацію навколо рішення Росії перевести в рублі оплату за російський газ, повідомляє агентство Bloomberg.

"Я обговорю з партнерами реакцію на оплату карбованцями (за російський газ - ІФ)", - наводить агентство слова міністра. Хабек також зазначив, що, на його думку, "оплата карбованцями буде порушенням контрактів".

Тим часом, неназваний високопоставлений дипломат у ЄС заявив європейському виданню "Політико", що він "сумнівається, що це (рішення про переведення в рублі - ІФ) переконає такі країни, як Німеччина, підтримати санкції проти російської сфери енергетики". "Це безумовно не призведе до жодних санкцій або рішень на саміті ЄС у четвер", - додав європейський дипломат.

Раніше в середу президент Росії Володимир Путін на нараді з урядом заявив, що оплата постачання російського газу на експорт до недружніх країн переводиться в російські рублі. Він доручив ЦБ та уряду за тиждень визначити порядок операцій із придбання рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ