Економіка

ЄІБ перерахував Україні ще EUR200 млн

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) здійснив цього тижня ще два платежі Україні по EUR100 млн, йдеться в повідомленні банку на його сайті.

"Із цими двома виплатами ми надали EUR629 млн із нашого початкового пакета підтримки у розмірі EUR668 млн, і це ще не все. Ці кошти допоможуть покрити невідкладні фінансові потреби перед лицем російської агресії", - зазначив банк.

Як повідомлялося, 4 березня рада директорів ЄІБ на позачерговому засіданні затвердила екстрений пакет солідарності для України у розмірі EUR2 млрд, включно з наданням EUR668 млн у вигляді негайної підтримки ліквідності українській владі. У рамках цього пакета банк також прискорює виділення додаткових зобов'язань у розмірі EUR1,3 млрд, взятих на інфраструктурні проєкти. Паралельно з цим банк розробляє багатомільярдний пакет для країн Східного та Південного сусідства ЄС, регіону розширення ЄС та Центральної Азії, щоб пом'якшити наслідки кризи біженців та допомогти впоратися із соціальними та економічними наслідками, спричиненими війною.

Європейський інвестиційний банк є інститутом довгострокового кредитування Європейського Союзу. Його власниками є держави-члени Євросоюзу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ