19:00 28.01.2022

"Енергоатом" посилює захист своїх АЕС та їхньої інфраструктури - голова компанії

1 мин читать
"Енергоатом" посилює захист своїх АЕС та їхньої інфраструктури - голова компанії

НАЕК "Енергоатом" з огляду на політичну ситуацію підготував наказ про посилення захисту підвідомчих йому ядерних об'єктів та їхньої інфраструктури, повідомив глава компанії Петро Котін.

"Ми вводимо спеціальний наказ, щоб посилити безпеку на всіх наших ядерних об'єктах і їхній інфраструктурі. Він, звісно, передбачатиме додаткові заходи з фізичного захисту об'єктів. Звісно, ми посилюватимемо ці заходи. Й у разі необхідності виділятимемо додаткове фінансування", - сказав Котін у коментарі "Енергореформі" під час відвідування Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

За його словами, наразі на АЕС спільно з правоохоронними органами відпрацьовуються всі необхідні для підвищення безпеки заходи.

"Це організаційні заходи. Стосовно додаткового фінансування питання вирішуються в рамках протоколів безпеки, які підписуються з Національною гвардією та іншими відповідними органами, зокрема СБУ. Зараз саме на всіх атомних станціях ця робота провадиться", - пояснив Котін.

Щодо ЦСВЯП голова НАЕК зазначив, що щодо нього вживаються також усі необхідні заходи захисту.

"Це ядерний об'єкт, і тому він теж дуже вразливий з точки зору терористичного акту. Тут до кордону з Білоруссю лише 14 км. Вживаються всі необхідні заходи для його фіззахисту, їх багато, вони достатні. Ви чули, що представник Нацгвардії, частини, яка його охоронятиме, заявив, що безпеку буде гарантовано", - зазначив Котін.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА