Економіка

Україна в найближчі 3-5 років потребуватиме імпорту енерговугілля - глава ДТЕК

 Україна в найближчі 3-5 років потребуватиме імпорту енергетичного вугілля, вважає генеральний директор компанії Максим Тімченко.

"Те, що ми бачимо: Україна з цього року в енергетиці стає нетто-імпортером вугілля на наступні мінімум 3-5 років", – сказав він під час прес-конференції в Києві у вівторок.

При цьому Тимченко наголосив на важливості розробки програми імпорту вугілля. "І це вугілля треба закуповувати не на піку й перед зимою, а заздалегідь складати цілу програму з імпорту вугілля, і треба розуміти, де це вугілля купувати", – сказав він, зазначивши, що закуповувати потрібно, "напевно, не в тих країн, які рішенням однієї-двох осіб в один день можуть зупинити постачання".

Водночас, за його словами, компанія схвалює зусилля влади щодо розрахунків із ВДЕ-генерацією, що стане потужним сигналом для відновлення "зеленої" енергетики в Україні, а водночас - заміщення теплової генерації "зеленими" технологіями.

"А до цього треба тверезо дивитися, скільки на час будівництва "зеленої" генерації нам потрібно вугілля", - зазначив глава ДТЕК.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ