Економіка

ОГХК, "Президент Готель", "Електронмаш" і порт "Усть-Дунайськ" на черзі великої приватизації в 2021 році – голова ФДМ

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), "Президент Готель", порт "Усть-Дунайськ", ДП "Електронмаш" планується приватизувати до кінця 2021 року, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) України Дмитро Сенниченко.

"На сьогодні вже майже 5-6 млрд грн ми зможемо отримати з тими активами, які вже приватизовані цього року. Сума залежатиме від того, що ми ще встигнемо: може, ОГХК, "Президент Готель", невеликий порт "Усть-Дунайськ". 12 листопада буде цікава приватизація заводу "Електронмаш", – повідомив він на прес-брифінгу за підсумками приватизаційного аукціону АТ "Перший київський машинобудівний завод" у Києві в середу.

Він нагадав, що згідно із затвердженим планом бюджетних надходжень, дохід від приватизації в 2021 році планується на рівні 12 млрд грн.

"Чи буде 12 млрд? Ще подивимося", – додав Сенниченко.

Аукціон із продажу ОГХК призначено на 29 жовтня. ОГХК виставляли на аукціон 31 серпня, на участь у ньому було три претенденти, проте ФДМ не допустив двох із них і скасував продаж. Стартова ціна на повторному аукціоні залишилася колишньою - 3,7 млрд грн.

Як повідомлялося, ФДМ під час аукціону 27 жовтня продав АТ "ПКМЗ" за 1,429 млрд грн. Переможцем виступило ТОВ "Дженерал Комерс". Об'єкт став першим проданим із переліку об'єктів великої приватизації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ