Економіка

Єврокомісія вивчає різні сценарії забезпечення постачань газу для України - фон дер Ляєн

Єврокомісія разом із українськими експертами вивчає різні сценарії, щоб забезпечити достатні постачання газу для України, заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Інша тема, в якій ми підтримуємо Україну повністю, - це енергетична безпека. Я розумію стурбованість України щодо постачань газу, зважаючи на набагато менші постачання газу від "Газпрому". Це тема не лише на цю зиму, але також на наступні зими, і тому Комісія разом із українськими експертами вивчає наразі різні сценарії, щоб забезпечити достатні постачання для України", - сказала фон дер Ляєн на прес-конференції за результатами 23-го саміту Україна - ЄС у Києві у вівторок.

Вона запевнила, що ЄС також тісно співпрацюватиме з Україною для того, щоб збільшити потужність газопостачання з країн-членів ЄС, що включає можливість роботи над домовленістю для реверсування потоку додаткового газопроводу зі Словаччини.

"І ми також вивчаємо разом можливості загального сховища", - зазначила фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії наголосила, що Україна залишається і має залишатися надійною транзитною країною.

Вона зазначила, що лідери також обговорили, як Україна може поліпшити свою енергетичну незалежність, а саме енергоефективність.

"Якщо ми будемо успішними в цьому, Україні більше не знадобиться імпортувати жодний газ. Вона буде незалежною та самостійною", - пояснила фон дер Ляєн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ