Економіка

Уряд надасть субвенцію громадам на покриття частини витрат підприємств теплокомуненерго та збереження тарифів - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що уряд надасть субвенцію громадам на покриття частини витрат підприємств теплопостачання для забезпечення їх безперебійної роботи і непідвищення тарифів.

"В основі меморандуму домовленість, що місцева влада не підвищуватиме тарифів на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону порівняно з попереднім сезоном", - сказав він на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті України в четвер у Києві.

Документ також передбачатиме положення про безперебійне постачання газу, щоб населення й соціальна інфраструктура були з теплом.

Окрім того, меморандум передбачатиме фінансову підтримку громад із боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго і непідвищення тарифів.

"Ми розуміємо, що частина громад не зможе самостійно покривати частину витрат підприємств теплопостачання для забезпечення їх безперебійної роботи й непідвищення тарифів. Тому з боку держави буде передбачено субвенцію громадам із незадовільним індексом податкоспроможності вже з 4-го кварталу поточного року", - заявив прем'єр.

Серед іншого, для незмінності тарифів у 2022 році держава зобов'язується передати і спрямувати до місцевих бюджетів податок із доходів фізосіб у розмірі плюс 4%, а також акциз із пального у розмірі 13,44% також залишиться в місцевих бюджетах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ