Економіка

Україна запитувала аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини через пожежу на блоці №3 БуТЕС

Україна 18 серпня активувала аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини через займання маслобака та відключення блока №3 Бурштинської ТЕС, повідомила НЕК "Укренерго".

За даними українського оператора, надання аварійної допомоги через виникнення дефіциту потужності в "острові БуТЕС" тривало дві години. Її сумарна величина становила 0,2 млн кВт-год.

Як повідомлялося, укладення договорів про аварійну взаємодопомогу між суміжними операторами системи передачі (ОСП) передбачено в загальних правилах ENTSO-E.

Як повідомлялося, увечері 18 серпня в маслобаку котлотурбінного цеху енергоблоку №3 Бурштинської ТЕС ("ДТЕК Західенерго") сталася пожежа, яку було ліквідовано о 18:15, потерпілих немає.

НЕК "Укренерго" і словацький оператор SEPS у березні 2021 року уклали договір про постачання електроенергії в рамках аварійної взаємодопомоги. Потужність аварійної допомоги становить 100 МВт з можливістю збільшення до 150 МВт за взаємною згодою сторін, пропускна спроможність для цілей аварійної допомоги завчасно не резервується.

У січні-липні 2021 року аварійні постачання зі Словаччини становили 0,2 млн кВт-год, із Білорусі - 9,7 млн кВт-год, до Білорусі - 0,4 млн кВт-год, до Польщі - 8,5 млн кВт-год.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ