Економіка

Із липня кияни отримають рахунки з авансовим платежем за опалення, який зможуть внести для зменшення платежів узимку

Жителі столиці в липні отримають рахунки за комунальні послуги, в яких міститиметься окремий рядок із рекомендованим авансовим платежем за опалення, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації у вівторок.

"Кияни за бажання зможуть оплачувати рекомендовані суми за послуги наперед, зменшивши фінансове навантаження на сімейний бюджет взимку і не накопичуючи борги за тепло. У свою чергу тепловики зможуть акумулювати отримані авансові платежі, щоб закупити природний газ для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що рекомендовані авансові платежі за послуги теплопостачання також дадуть змогу клієнтам уникнути накопичення боргів і штрафних санкцій за прострочення оплати за опалення.

"Ми запроваджуємо механізм рекомендованого авансового платежу, щоб зменшити обсяги нарахувань для людей узимку. Сума рекомендованого платежу визначається на основі прогнозованого обсягу споживання у визначеному розрахунковому періоді", - заявив щодо цього Костянтин Лопатін, директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго".

Він додав, що авансовий платіж відображатиметься в особових рахунках клієнтів як переплата, тобто фактично кияни платять наперед і гарантовано менше заплатять узимку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ