Економіка

Посли G7 закликали Україну затвердити до кінця липня другий національно визначений внесок у боротьбу зі зміною клімату до COP26

Посли країн "Великої сімки" (G7) на зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком у четвер закликали Україну затвердити до кінця липня амбітний другий національно визначений внесок у боротьбу зі зміною клімату в межах підготовки до COP26 (Конференція ООН з питань зміни клімату в Глазго в листопаді 2021 року - ІФ).

Згідно з текстом заяви дипломатів, вони зустрілися з міністром, щоб обговорити його плани щодо реформ енергетичного сектора, зміцнення енергетичної безпеки, а також стабілізації та посилення використання відновлюваної енергії.

Посли наголосили на важливості належного корпоративного управління як передумови конкурентного, лібералізованого енергоринку.

Як повідомлялося, Галущенко, у свою чергу, представив керівництву дипломатичних місій країн G7 і представництва Європейського Союзу стратегічні пріоритети діяльності Міненерго України.

За інформацією прес-служби міністерства, серед ключових завдань Галущенко назвав реорганізацію ринку електроенергії, реалізацію Європейського зеленого курсу, інтеграцію української енергетичної системи в європейську мережу (ENTSO-E), реструктуризацію вугільної галузі як одного з важливих інструментів декарбонізації української енергетики, інші кроки з посилення енергетичної безпеки країни.

"Учасники зустрічі високо оцінили зазначені стратегічні напрями роботи міністерства. Сторони домовилися про продовження плідного діалогу та подальшу співпрацю", - йшлося в повідомленні.

В офіційній зустрічі у четвер узяли участь Ніколас Геррокс (Велика Британія), Лариса Ґаладза (Канада), Крістіна Квін (США), Етьєн де Понсен (Франція), Казуя Оцука (Японія) та Матті Маасікас (ЄС).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ