Економіка

Разумков сподівається, що парламент ухвалить законопроект про локалізацію

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що парламент ухвалить законопроект про локалізацію (№ 3739).

"Якщо ми говоримо про закон про локалізацію. Справді він пройшов перше читання, наразі він готується до другого читання. Сьогодні тривають переговори і з бізнесом, і з іноземними партнерами, тривають переговори з фракціями - для того щоб ухвалити будь-яку законодавчу ініціативу, треба мати підтримку в залі. Я знаю, що лобісти цього законопроекту - комітет з питань економічного розвитку, і я сподіваюся, що скоро їм все вдасться", - сказав Разумков на "Електронмаші" в четвер у Львові після того, як представники виробництва передали йому 150 тисяч підписів, і співробітників заводу, і інших підприємств на підтримку цього законопроекту.

Разумков наголосив, що наразі Україна має насамперед звертати увагу на розвиток національного бізнесу.

"Насправді сьогодні держава має будувати економічний націоналізм. Сьогодні на тлі COVID-19, на тлі тих викликів, які стоять перед усіма країнами Європи, ми маємо концентрувати увагу на своєму бізнесі, оскільки це передусім - робочі місця, це податки і це можливість розвивати країну. COVID-19 сьогодні змушує країни допомагати національному бізнесу", - зазначив спікер парламенту.

За його словами, необхідно створювати економічні важелі, щоб український бізнес розвивався і ставав потужним, що допоможе Україні на непростому шляху до Європейського Союзу.

"Ми багато сьогодні говоримо про вакцини для здоров'я людей, але COVID-19 б'є не тільки по здоров'ю, а й дуже сильно б'є по економіці... Я думаю, що на рівні законодавчих актів і на рівні діяльності всієї влади, на рівні президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради ми можемо виробляти економічну вакцину, яку застосовуватимемо до нашої економіки, щоб вона швидко вилікувалася і перемогла всі негаразди... і щоб її майбутнє було тільки світлим", - підсумував Разумков.

Разумков 10-11 червня перебуває з робочою поїздкою у Львівській області.

Верховна Рада ухвалила законопроект №3739 про внесення змін до закону "Про державні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості 21 липня 2020 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ