Економіка

Посли G7 сподіваються, що земельна реформа завершиться до 1 липня

Посли країн "Великої сімки" привітали ухвалення Верховною Радою законопроектів №2194 і №2195, що стали черговим кроком на шляху до прозорої та справедливої земельної реформи, яка створить величезні можливості для процвітання України.

"Ми очікуємо, що Україна завершить кроки для ефективного впровадження земельної реформи з 1 липня, коли відкриється ринок землі. Це передбачає моніторинг прав власності та транзакцій, відкритість даних про користувачів і власників землі, доступ до кредитів для дрібних фермерів", - ідеться в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у Twitter.

Як повідомлялося, 19 травня Верховна Рада розглянула й відхилила постанови про скасування свого рішення від 28 квітня 2021 року про ухвалення в цілому законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління і дерегуляції у сфері земельних відносин, розблокувавши підписання цього закону.

18 травня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №2195 про внесення змін до Земельного кодексу України та закону "Про оренду землі" щодо продажу на електронних аукціонах земельних ділянок, які перебувають у державній і комунальній власності, або прав на них.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ