Економіка

НАІС реалізувало можливість автоматичної реєстрації ФОП

Державне підприємство "Національні інформаційні системи" (ДП "НАІС") оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців (ФОП) та громадських формувань (далі - ЄДР), йдеться в офіційному прес-релізі ДП у середу.

Згідно з ним, за допомогою оновлення реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП через портал "Дія".

"Сьогодні реєстратори в процесі онлайн-реєстрації ФОП виконують суто технічну функцію – перевіряють достатність надісланої інформації, переносять її в ЄДР та реєструють ФОП. Враховуючи, що онлайн-заявки надаються через портал "Дія", наявність необхідної буде інформації перевірятись засобами програмного забезпечення ще на етапі заповнення заявки", - зазначив генеральний директор ДП "НАІС" Олексій Бережний.

За його словами, у такий спосіб реалізація в ЄДР автоматичної реєстрації ФОП зніме частину навантаження з реєстраторів (близько 450 реєстрацій в Україні здійснюється щодня) та пришвидшить надання послуги. У 2020 році реєстрація ФОП у середньому займала понад чотири години з моменту подання онлайн-заявки.

Як повідомлялося раніше, Кабмін запустив експериментальний проект з автоматичної онлайн-реєстрації осіб-підприємців без участі держреєстратора, реалізація експерименту розрахована на два роки. Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 28 квітня.

Держпідприємство "Національні інформаційні системи" засноване Міністерством юстиції України в травні 2015 року. Організаційна структура ДП "НАІС" складається з головного підприємства та 22 регіональних філій в обласних центрах України.

Основною метою діяльності підприємства є технічне, технологічне забезпечення створення та супроводження програмного забезпечення ведення автоматизованих систем єдиних та державних реєстрів, що створюються відповідно до наказів Мін’юсту, а також інших електронних баз даних, що створюються відповідно до законодавства України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ