Економіка

"Укрзалізниця" отримала у квітні 35 млн грн прибутку

АТ "Укрзалізниця" у квітні поточного року отримала 35 млн грн прибутку після останніх 12 місяців збиткових показників, йдеться в повідомленні на сайті компанії у вівторок.

"Фіксуємо перший місяць прибутковості за останні 12 місяців. На жаль, кризові явища у світовій та українській економіці, що почались у березні минулого року, пандемія коронавірусу та скорочення обсягів перевезень тривалий час стримували розвиток "Укрзалізниці", проте ми переламали цю негативну тенденцію", - наведено в повідомленні слова в. о. голови компанії Івана Юрика.

За його словами, такого результату було досягнуто завдяки впровадженню оперативного антикризового плану, при цьому - без підняття вантажних тарифів чи зменшення податкового тягаря на компанію.

Юрик також додав, що, незважаючи на важкий 2020 рік, "Укрзалізниця" залишилася одним із найбільших і найсумлінніших платників податків і за підсумками 2020 року перерахувала до бюджетів усіх рівнів і фондів понад 25 млрд грн.

Затверджений консолідований фінансовий план "Укрзалізниці" на 2021 рік передбачає загальні доходи компанії в сумі 93 млрд грн та значні інвестиції в оновлення рухомого складу й інфраструктури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ