Економіка

"Укрзалізниця" з червня почне відновлювати міжнародні пасажирські перевезення

"Укрзалізниця" планує з червня почати відновлення міжнародних пасажирських перевезень, наголошується у повідомленні на сайті компанії у четвер.

Згідно з ним, зокрема, вже досягнуто попередніх домовленостей про відновлення залізничного сполучення з Австрією та Угорщиною. Крім того, тривають переговори з PKP Intercity та польською залізницею щодо відновлення швидкісного сполучення між країнами.

"На сьогодні в Україні та сусідніх країнах спостерігається стабілізація ситуації з поширенням коронавірусної інфекції. Це дає змогу вести переговори із залізничними адміністраціями країн-сусідів про відновлення міжнародних маршрутів. Минулого тижня оглянули готовність інфраструктури на заході країни, яка межує з країнами Європи. Тут ми розпочали низку проектів та робіт. Тому можу з упевненістю сказати, що "Укрзалізниця" готова до відновлення цих перевезень", - зазначив в. о. голови компанії Іван Юрик, слова якого наводить прес-служба.

За даними компанії, "Укрзалізниця" вже отримала погодження курсування безпересадкових вагонів Київ - Відень із червня. У планах, крім цього, - відновити поїзди, що курсують за маршрутом Чоп - Захонь (Угорщина). У повідомленні зазначено, що після відновлення міжнародного пасажирського сполучення пасажири також зможуть придбати квитки до Білорусі й назад онлайн.

При цьому Юрик наголосив, що на міжнародних маршрутах буде посилений контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ