Економіка

Відтік будівельних кадрів за кордон може зупинити впорядкування і контроль офіційного працевлаштування - експерт

Відтік будівельних кадрів з України за кордон допоможе зупинити впорядкування і контроль офіційного працевлаштування, вважає директор з персоналу будівельної компанії "Інтергал-Буд" Руслан Васютін.

"Тренд трудової міграції трохи знизився в карантин, але там знають і цінують наші кадри. Хтось повернувся, хтось залишився там, хтось очікує, щоб поїхати назад", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Однією з причин трудової міграції експерт назвав перебування значної частини будівельного ринку в сірій зоні. "Офіційний статус співробітників, особливо тих, хто працює фізично на будмайданчиках, часто не визначений або взагалі відсутній. У нашій компанії ми постаралися від цього якомога швидше піти, оформляючи всіх, даючи офіційний статус. Але ринок цим грішить", - зазначив Васютін.

Експерт наголосив, що саме впорядкування і контроль офіційного працевлаштування може зупинити відтік будівельних кадрів. "Більшість людей, які їдуть на роботу за кордон, до цього психологічно не готові, їм комфортніше залишитися тут. Потрібно дати їм хоча б якусь зачіпку", - сказав Васютін.

На його думку, це питання має вирішуватися не тільки на державному, законодавчому рівні, а й виходити від роботодавців, великих гравців, для яких важливий їхній імідж. "Має бути низка ініціатив, хоча б мінімальних, які не йдуть врозріз з економічною доцільністю і дають змогу налагодити систему, котра буде цікавою навіть для тих, хто приходить на ринок непідготовленим", - сказав Васютін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ