Економіка

Київські маршрутники вирішили відкласти підвищення проїзду до 3 квітня, домовлятимуться з владою

Асоціація перевізників Києва та Київської області веде переговори зі столичною владою про спільне вироблення антикризових заходів.

"Подорожчання відтерміновано попередньо до суботи! Цього тижня буде робоча зустріч приватних перевізників із представниками КМДА, ми спробуємо спільно виробити низку дієвих антикризових заходів, які дадуть змогу не допустити банкрутства перевізників або погіршення якості обслуговування пасажирів", - заявив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, дозвіл із боку КМДА перевозити пасажирів у кількості 50% від загальної місткості дав змогу поліпшити провізну спроможність транспорту загального користування, проте незначно вплинув на збитковість рейсів маршруток.

"У нашій ситуації дозволили перевозити 22 пасажири (було 11), що знижує наші збитки, але, на жаль, не дає змоги окупити витрати на перевезення", - наголосив він.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко вважає маніпуляцією намір Асоціації перевізників Києва та Київської області звернутися до влади столиці з проханням офіційно заборонити роботу маршруток.

Раніше Асоціація перевізників Києва та Київської області заявила про намір просити про офіційну заборону роботи маршруток. Голова Мойсеєнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" уточнив, що робота в умовах карантинних обмежень вкрай збиткова. Він також повідомив про намір підвищити вартість проїзду з 8 до 10 грн на 30-40% київських маршрутах уже найближчої суботи і наголосив, що навіть при цьому не будуть покриті витрати навіть на пальне.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ