Економіка

Бізнес-спільнота просить Зеленського ветувати законопроект №4475 про примусову реструктуризацію кредитів в інвалюті

Представники українського бізнесу звернулися до президента України з проханням відхилити законопроект (№4475), який містить норму про примусову реструктуризацію кредитів в іноземній валюті, оскільки це становить кредитні ризики і ризики покладання на кредитора усього обсягу збитків.

Відповідно до прес-релізу Незалежної асоціації банків України (НАБУ) лист також підписали представники Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), Американської торговельної палати в Україні та Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Згідно з ним, зазначений закон заблокує реалізацію розвитку іпотечного кредитування та державних програм щодо забезпечення населення та бізнесу доступними банківськими кредитами, оскільки замість спрямування коштів на фінансування цих програм банки будуть змушені вливати вільні кошти в капітал, щоб покрити негативні наслідки ухвалення закону.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 березня ухвалила у першому читанні законопроект №4475, покликаний захистити українців, які мають заборгованість за кредитами в іноземній валюті, від надмірних апетитів кредиторів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ