Економіка

Мінекономіки пропонує відтермінувати низку заходів щодо підтримки бізнесу та внести поправки до держпрограми стимулювання економіки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує внести поправки до Держпрограми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків обмежувальних заходів, пов'язаних із боротьбою з COVID-19, ухваленої у травні 2020 року.

Проект документа з поправками до урядової постанови від 27 травня 2020 року №534 міністерство розмістило на сайті в понеділок.

Документ, зокрема, пропонує відтермінувати на рік, до грудня-2021, впровадження інструменту е-резидентства і відмовитися від ідеї змін системи корпоративного оподаткування в частині податку на прибуток у депресивних областях.

Згідно з ним, у межах заохочення реєстрації компаній в Україні Мінекономіки пропонує доручити Мінфіну, Мінцифрам і Держподатковійї розробити преференційний податковий режим і запропонувати відповідні поправки до Податкового кодексу. Зі свого боку для цих цілей Мінекономіки готове покласти на себе поліпшення захисту прав інтелектуальної власності та впровадити відповідні заходи у 2021 році, зазначено в супровідних документах до проекту постанови.

Крім цього, відомство також пропонує перенести з грудня 2020-го на червень 2021 року граничний термін створення Агентства з питань розвитку та підтримки малого та середнього бізнесу, а також із кінця 2020-го на липень 2022 року - створення національної онлайн-платформи Центру підтримки МСБ.

Мінекономіки також пропонує відмовитися від ідеї створення інституту торговельного представництва та пілотних офісів таких представництв за кордоном, свідчить проект постанови.

Очікується також продовження двосторонніх переговорів з ЄС щодо поглиблення лібералізації торгівлі до 2022 року, хоча нинішня редакція документа встановлює термін - січень-березень 2021 року.

Крім того, Мінекономіки пропонує на рік, до грудня-2021, відтермінувати подання на узгодження уряду проекту закону щодо збільшення відповідальності посадових осіб за перевищення або зловживання повноваженнями.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови, міністерство вже двічі пропонувало Кабінету Міністрів актуалізувати Держпрограму стимулювання економіки з огляду на негативні наслідки карантину - в серпні та жовтні минулого року, однак його пропозиції залишилися без розгляду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ