Економіка

НБУ розглядає можливість створення спеціалізованого фінансового суду

Національний банк України (НБУ) обговорив із представниками фінансового ринку перспективи створення та діяльності спеціалізованого фінансового суду, повідомила прес-служба регулятора в п'ятницю.

"Ми ініціювали питання про необхідність створення спеціалізованого фінансового суду. Ми вважаємо, що від створення спеціалізованого фінансового суду виграють всі: кредитори, позичальники, вкладники та інвестори. Адже такий суд може стати дієвим механізмом захисту їхніх прав", - навела слова заступника голови НБУ Ярослава Матузки прес-служба.

Згідно з повідомленням, Нацбанк продовжить відкритий діалог з учасниками ринку й органами державної влади щодо перспектив створення і діяльності такого суду.

У відповідному обговоренні 11 березня взяли участь представники Незалежної асоціації банків України, Асоціації українських банків, банків, що входять до них, Американської торгової палати в Україні, Європейської бізнес асоціації, а також фахівці від Міжнародного валютного фонду, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної асоціації адвокатів України, Національної асоціації арбітражних керуючих України, Асоціації правників України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ