Економіка

Транзит через Україну через COVID-19 впав на 20%, але з листопада-2020 намічається позитивна тенденція - голова "УЗ"

Транзит залізницею через Україну у зв'язку з карантином, впровадженим через поширення COVID-19, а також падінням економіки в усьому світі впав приблизно на 20%, повідомив голова АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Володимир Жмак.

"На сьогодні транзит, який для нас є одним із найвигідніших видів діяльності, значно скоротився, приблизно на 20%. Але це було пов'язано і з карантинними обмеженнями, і з падінням економіки, яке спостерігалося у всьому світі. З листопада-2020 намітилася позитивна тенденція", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Жмак зазначив, що на сьогодні найбільш потенційно цікавий напрям для УЗ у цій галузі - це контейнерні перевезення "Шовковим шляхом".

"Якщо минулого року ми прийняли приблизно 20 контейнерних поїздів, то лише за два місяці цього року до нас вже прийшли чотири і транзитом через Україну - ще 27. Ми ж хочемо домогтися, щоб контейнерний поїзд прибував практично щодня", - наголосив голова компанії.

Він додав, що УЗ також працює над розвитком напрямку Туреччина - Одеса - Північ (Прибалтика, Скандинавія), а також транзиту до українських портів.

"Українські порти дуже цікаві для вантажовідправників країн-сусідів, і я дуже позитивно дивлюся на подальший розвиток транзиту", - підсумував голова УЗ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ