Економіка

"Донецькоблгаз" очікує перевірка, у разі виявлення порушень компанію повернуть під управління держави - Данілов

Найближчим часом компанії, які володіють "Донецькоблгазом", будуть перевірені через дії, які 6 березня призвели до відключення населення від теплопостачання, і в разі виявлення порушень "Донецькоблгаз" повернеться у держуправління, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час брифінгу у четвер.

"Ви знаєте, що власники вирішили відключити населення від теплопостачання, відключити від газу. Під час дослідження, яке провели в Апараті Ради національної безпеки і оборони України, ми з'ясували, що власниками "Донецькоблгазу" є дві компанії, які чомусь зареєстровані в Гонконзі. Ці дві компанії наразі будуть перевірені відповідної перевіркою, і в разі виявлення тих чи інших порушень "Донецькоблгаз" буде повернуто у державну сферу управління найближчим часом "- зазначив Данілов.

Як повідомлялося, 6 березня прес-служба "Донецькоблгаз" повідомила, що НАК "Нафтогаз України" припинила постачання природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" у зв'язку із заборгованістю підприємства перед НАК.

У свою чергу прес-служба НАК "Нафтогаз" у Facebook закликала "Донецькоблгаз" припинити порушення "Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам", скористатися досвідом інших регіонів і відновити постачання газу "Донецьктеплокомуненерго".

"Група "Нафтогаз" протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитися в ситуацію навколо постачань газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Місцевий постачальник тепла протягом опалювального сезону збільшував заборгованість за спожитий газ і в порушення законодавства України не здійснював оплати за його споживання. Це призвело до накопичення боргу в 1,5 млрд грн і зняття постачальника з реєстрів ВСО, як того вимагає закон", - ідеться в повідомленні.

9 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про відновлення роботи котелень "Донецьктеплокомуненерго" після того, як вони були відключені всупереч постанові Кабінету Міністрів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ