Економіка

Офіс президента розраховує на запуск державної авіакомпанії в 2021 р.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко висловив сподівання, що роботи зі створення державного авіаперевізника завершаться у 2021 році.

"Ми маємо амбітну мету створення державного авіаперевізника. Ми сподіваємося, що зможемо це доробити цього року, й Україна отримає зрозумілого державного національного авіаперевізника, який зможе вирішувати не лише питання туризму, а й питання держави. Багато з вас пам'ятає, як це було навесні, коли ми забирали наших громадян і співпрацювали з приватними авіакомпаніями. Усе це вирішуватиме національний великий авіаперевізник, який, сподіваюся, буде відомий у всьому світі", - сказав він під час форуму "Україна 30. Інфраструктура" в понеділок.

Тимошенко також зазначив, що для роботи в цьому напрямі цілями держави є: скасування ПДВ на внутрішні перевезення, формування команди топ-менеджерів, розробка авіамаршрутів, формування парку літаків на умовах лізингу.

Раніше в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що в основі концепту державної авіакомпанії стоять літаки державного авіабудівного підприємства "Антонов".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ