Економіка

"Нафтогаз" призначив заступником директора добувного дивізіону Толмачова з багаторічним досвідом роботи в США

Заступником директора дивізіону "Нафтогаз розвідка і видобуток" призначено Олега Толмачова, котрий має понад 20 років досвіду роботи видобутку вуглеводнів у Північній Америці.

Згідно з прес-релізом "Нафтогазу", Толмачов здобув вищу освіту в університеті штату Оклахома за фахом "нафтова інженерія". Працював у таких газодобувних компаніях у США, як BP America, Chesapeake Energy, EnCana Oil & Gas USA, Eclipse Resources і Montage Resources, де обіймав посади інженера з видобутку і освоєння, віце-президента і старшого віце-президента, виконавчого віце-президента й операційного директора.

Він очолював високотехнологічні проекти з розробки великих родовищ у Північній Америці з покладами газу й газоконденсату як у традиційних колекторах (East Texas Deep Bossier), так і в щільних породах (Utica, Haynesville, Barnett, Marcellus, Granite Wash). Серед його обов'язків було підвищення економічної ефективності проектів, формування і управління мультифункціональними командами (геологія, розробка, буріння, видобуток, підготовка й переробка вуглеводнів).

За словами директора дивізіону Олександра Романюка, основним завданням нового керівника є впровадження в Україні практик і технологій, які дадуть змогу підвищити ефективність видобутку на діючих родовищах з оптимальними фінансовими показниками.

"Ми продовжуємо посилювати свою команду за всіма напрямами й на всіх рівнях. Щоб стабілізувати видобуток, а також реалізувати нові стратегічні проекти з розвитку ресурсної бази, "Нафтогаз" переглядає виробничі процеси та впроваджує нові підходи до своєї роботи", - сказав Романюк.

"Для того, щоб стабілізувати видобуток українського газу та реалізувати наявний ресурсний потенціал компанії, ми маємо навчитися видобувати газ швидше й дешевше. Розвиваючи газові родовища в Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Огайо, Західній Вірджинії та Пенсильванії, ми розробили велику кількість ноу-хау для високоефективної розробки глибоких і низкопроницаемых колекторів, у тому числі використовуючи технології горизонтального буріння. Це ноу-хау допомогло нам підняти економіку й ефективність видобутку на якісно новий рівень", - зазначив Толмачов.

Як повідомлялося, "Укргазвидобування", що входить до дивізіону "Нафтогаз розвідка і видобуток", у 2020 року скоротило видобуток товарного газу на 1,2% (на 0,17 млрд куб. м) порівняно з 2019 роком - до 13,45 млрд куб. м, а валовий видобуток компанії становив 14,23 млрд куб. м.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ