Економіка

Україна зацікавлена у відновленні прямих авіарейсів до Душанбе - Мінінфраструктури

 Україна зацікавлена в розвитку співпраці у сфері транспорту з Таджикистаном, зокрема відновленні прямого пасажирського авіасполучення за маршрутом Київ-Душанбе-Київ.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в четвер, про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури Владислава Криклія з Надзвичайним і Повноважним Послом Таджикистану в Україні Назрізодою Давтаталі Хайдаром.

Міністр відзначив важливість продовження діалогу з Таджикистаном про відновлення прямих авіарейсів і пошуку компромісу.

Під час зустрічі Криклій позитивно оцінив результати проведення п'ятого засідання Спільної міжурядової українсько-таджицької комісії з питань економічного співробітництва, у рамках якої таджицька сторона запропонувала розглянути питання створення транспортно-логістичних центрів на територіях обох країн.

Сторони обговорили транзитні можливості та потенціал кожної з держав із метою подальшої співпраці.

За словами міністра, нині між Україною і Таджикистаном немає проблемних питань у сфері автотранспорту, а чинна квота дозволів на міжнародні автоперевезення повністю задовольняє потреби українських перевізників. Криклій порушив питання про лібералізацію автоперевезень.

Авіасполучення між Таджикистаном та Україною діяло до лютого 2013 року.

У 2010 році таджицький національний перевізник Tajik Air відкрив регулярний рейс між столицями двох держав, проте його було закрито через невелику завантаженість.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ