Економіка

"ДТЕК Нафтогаз" у 2020 році збільшив видобуток газу на 11%

ТОВ "ДТЕК Нафтогаз", що відповідає за нафтогазовий напрям у структурі групи "ДТЕК", за підсумками 2020 року збільшило видобуток природного газу на 10,8% (на 0,18 млрд куб. м) порівняно з 2019 роком - до 1,84 млрд куб. м, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, такий показник став новим рекордом і для компанії, і для всього сектору приватного газодобування України, незважаючи складнощі у вигляді низьких цін на газ і спричинену пандемією COVID-19 економічну кризу.

У компанії зазначають, що зростання видобутку сталося завдяки завершенню буріння чотирьох глибоких високодебітних свердловин на Мачухському родовищі, проведенню заходів з інтенсифікації свердловин діючого фонду та впровадженню інноваційних технологій на всьому виробничому ланцюгу. Крім того, "ДТЕК Нафтогаз" завершив реалізацію великого інфраструктурного проекту та ввів в експлуатацію дожимні компресорні станції, які дадуть змогу підвищити ефективність розробки Семиренківського родовища.

Компанія здійснює роботу з нарощування ресурсно-запасної бази та подальшого збільшення видобутку вуглеводнів відповідно до стратегії зростання. "ДТЕК Нафтогаз" здобув перемогу у відкритому конкурентному аукціоні та придбав спецдозвіл на користування надрами Будищансько-Чутівської ділянки. Також було підписано угоду про розподіл продукції (УРП) щодо Зінківської площі.

"ДТЕК Нафтогаз" стабільно демонструє високі показники. У 2020 році, незважаючи на складні умови для світової газодобувної галузі через низькі ціни на газ і пандемію, ми продовжили системно інвестувати в розвиток українського газодобування: за минулий рік інвестиції сягнули 3 млрд грн, що дало змогу продовжити динаміку зростання відповідно до довгострокової стратегії розвитку. У 2021 році ми ставимо перед собою ще більш амбітні цілі та продовжимо зміцнювати наш внесок у досягнення незалежності України", - зазначив генеральний директор компанії Ігор Щуров.

Як повідомлялося, "ДТЕК Нафтогаз" у 2019 році збільшив видобуток природного газу на 0,7% порівняно з 2018 роком - до 1,66 млрд куб. м.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрям у структурі групи ДТЕК. Є найбільшою приватною газодобувною компанією в Україні. До портфеля її активів входять "Нафтогазвидобування" і "Нафтогазрозробка", що здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії, видобутку природного газу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ