Економіка

"Укроборонпром" розпочав підготовку до корпоратизації

 Генеральний директор держконцерну "Укробронпром" Юрій Гусєв 21 грудня підписав наказ про початок корпоратизації концерну, який передбачає у перші декілька місяців проведення підготовки до неї, йдеться в повідомленні "Укроборонпрому" на його сайті.

"Сьогодні я хочу підписати історичний для нашого Концерну наказ про початок його корпоратизації - перетворення на холдинги. Ці ефективні системи відкриють можливість для залучення фінансів, нових технологій та впровадження прозорої ефективної системи корпоративного управління, якого дуже очікують прості робітники на заводах, топ-менеджент і, звісно, оборонно-промисловий комплекс загалом", - заявив гендиректор.

Голова "Укроборонпрому" висловив сподівання, що до 30 квітня, доки триватиме підготовка до корпоратизації, Верховна Рада ухвалить необхідний для здійснення трансформації концерну законопроект №3822 про особливості реформування підприємств ОПК державної форми власності.

У цьому випадку до кінця червня-2021 "Укроборонпром" буде ліквідовано і на базі його 65 найперспективніших підприємств буде створено новий оборонний холдинг у формі акціонерного товариства. Будуть створені галузеві бізнес-одиниці (ГБО) у формі акціонерних товариств, які будуть об’єднані за напрямами: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів і спецхімії.

Створення холдингової компанії та ГБО має бути завершене у 2021 році, зазначається в релізі. Згідно з ним, буде запроваджено нову модель корпоративного управління відповідно до принципів та рекомендацій ОЕСР (прозорість, підзвітність, незалежне врядування, контроль), що передбачає створення наглядових рад.

Крім того, протягом року має бути проведена інвентаризація всього майна та інтелектуальної власності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ