Економіка

"Енергоатом" розпочинає процес проти РФ про компенсацію за втрачену Донузлавську ВЕС

НАЕК "Енергоатом" уклала договір із міжнародною юридичною фірмою Shearman & Sterling про надання послуг щодо підготовки та направлення повідомлення про спір від її імені до Російської Федерації, повідомила компанія в п'ятницю.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії зазначили, що основним об'єктом спору є розташована в Сакському районі окупованого РФ півострова Донузлавська вітряна електростанція.

У повідомленні ДП зазначено, що юрфірма, яка представляє інтереси "Енергоатома", має значний досвід і беззаперечне лідерство у вирішенні складних інвестиційних арбітражних спорів, зокрема унікальний досвід в інвестиційних арбітражних справах проти Російської Федерації.

Як повідомлялося, американська Shearman & Sterling - одна з найбільших у світі адвокатських контор, представляє, зокрема, Литву в спорі з "Газпромом".

Раніше з подібними позовами проти РФ до міжнародного арбітражу серед українських держкомпаній зверталися Ощадбанк, "Нафтогаз України" і НЕК "Укренерго".

Найдалі просунувся Ощадбанк: 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення з РФ на його користь $1,3 млрд, і нині банк домагається виконання цього рішення.

Позитивне рішення арбітраж ухвалював також і за позовами комерційних компаній до РФ через окупацію Криму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ