Економіка

Облгази оскаржують у суді спрощену процедуру зміни газопостачальника споживачем

"Київоблгаззбут", "Закарпатгаззбут" й "Одесагаз-Постачання" оскаржують у суді постанову Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 10 червня 2020 року №1080, якою регулятор спростив процедуру зміни споживачем постачальника газу.

Про це повідомила група "Нафтогаз" на своїй сторінці в соцмережі Facebook, оприлюднивши відповідну позовну заяву компаній до Окружного адміністративного суду Києва від 3 грудня.

Як випливає із заяви, газорозподільні компанії вимагають скасувати постанову НКРЕКП, а також заборонити регулятору й Оператору ГТС здійснювати дії, пов'язані зі зміною постачальника газу споживачами, зокрема побутовими, без укладення договору постачання газу з новим постачальником і розірвання або припинення договору з діючим, а також за наявності заборгованості споживача за газ перед діючим постачальником.

Як повідомлялося, НКРЕКП постановою №1080 від 10 червня внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для побутових споживачів (населення) з 1 липня 2020 року.

Згідно зі змінами, для зміни постачальника достатньо направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечує переведення клієнта на себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку наявного постачальника для домогосподарства в процесі не буде потрібна.

Постачання газу новим постачальником розпочинається з дня реєстрації споживача у відповідному реєстрі.

Загалом процедура переходу споживача до нового постачальника займає від трьох днів, довідка про відсутність боргу перед попереднім постачальником при цьому не потрібна.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ